Oppdatering siste halvår 2021

Kjære beboere

 

Styret ønsker dere en fredfull og fin julefeiring, samtidig kommer vi meg en oppdatering på saker vi har jobbet med.

Vi tar også en velfortjent juleferie, for henvendelser vennligst send mail, de vil bli svart sporadisk.

 

Container

Container ved vaktmesterbygg vil stå åpen 26 – 27 desember, slik at dere kan kaste papp og papir, da unngår vi at de vanlige søppelcontainerne blir full.

 

Ohmia

Vi har tegnet ny avtale med Ohmia, med ytterligere 87 plasser. Disse vil bli opprettet der infrastrukturen er tilrettelagt. Vi håper å få knyttet flere nye punkter rundt vår/sommerhalvår, det kreves søknader, graving, tilknytting av trafo etc. vi kan ikke love eksakt tidspunkt, samtidig er dette et kostnadsspørsmål.  

 I november 2020 ble det vedtatt ny lovendring i Borettslag og sameieloven.  kort fortalt så sier den at kostnader forbundet med å legge elektriske kabler, og tilrettelegging av EL plasser, skal fordeles på fellesskapet.

Fra om med nå er det ingen etableringskostnad for å knytte seg til abonnement gjennom Ohmia, det blir kun betaling på lading. Kostnaden blir ca. det samme som i dag, hvis det blir endring, blir dere kontaktet av Ohmia.

Man må som før først leie plass gjennom borettslaget, leie koster 200,- i mnd.

Det betyr at alle som har betalt innskudd på 5000,- vil få dette tilbakebetalt. Utbetalingen gjøres av oss, og ikke Ohmia, vi har oversikt på hvem som har betalt, dere blir kontaktet i januar.

Pr nå er det ingen ledige EL plasser, Ohmia setter i gang å setter opp ladepunkt rett over nyåret.

 

Lekeplasser

Vi har signert avtale med Kompan, oppstart vil bli med en gang telen er borte, ca rundt mars.  Vi kommer tilbake til dere i januar med konkurranse, om utforming av lekeplassen for de minste.

 

Nedgraving av avfallscontainere

Vi har fått avslag på et av punktene, dette har vi påklagd, saken går sin gang.

Parkeringsapp

Fra og med 1 januar så skal vi kun bruke app på gjesteparkering, vår samarbeidspartner parkzone svarer på henvendelser mellom klokken 09-15, hvis dere ikke har brukernavn og passord vennligst send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så får dere det tilsendt.

Det vil kun bli 48 timers intervall, parkering på gjesteplasser skal være for gjester, for å få tildelt fast plass sender dere mail til styret.

Parkzone skal være lempelig i starten, vi har forståelse for at det kan bli mye å lære på en gang, jeg har brukt appen siden oppstart, og er meget fornøyd, dette skal vi klare.

 

Justin

Noen beboere bruker allerede nøkkel app, den heter JustIn, - vi har inngått avtale med et firma som har samarbeid med TOBB, alle beboere vil/kan fra januar bruke app, til å låse opp dører, den har mange gode funksjoner som bl.annet å gi tilgang til rørlegger, elektriker etc. gjennom appen.

Chip som de fleste bruker i dag, er like funksjonell og operativ, appen er et tilbud til alle beboere, og kun de som ønsker det, de som leverer dette produkter tilbyr opplæring, det tar vi i Grendahuset så raskt det er mulig.

For de som bruker JustIn pr i dag, må laste ned den nye appen, info kommer når vi bytter.

Grendahuset

Anne inviterte til et førjulstreff for eldre det ble suksess, det kommer flere i 2022 – Lilja inviterer til ny sosial ettermiddag den 12 januar, det er planlagt 8 treff i første halvdel av 2022.

Telenor

 Det pågår for tiden forhandlinger mellom Telenor og TV2. Partene har pr d.d. ikke kommet til enighet, og en sånn prosess kan dessverre ta litt tid.

Dette er ikke noe som er enestående for Telenor. Også andre leverandører må gjennom lignende forhandlinger (Tidligere i år mistet Telia TV2 kanalene i flere uker). Det er kjedelig, men disse forhandlingene må til for å sikre gode avtaler for kundene våre.

Selsbakkhøgda Borettslag har inngått en avtale som heter Frihet M.

Frihet M gir hver boenhet 240 poeng slik at de kan velge om de vil ha T-We og/eller bredbånd i fellesavtalen.

Vi har forhåndsvalgt T-We Basis (100 poeng) og et startoppsett med de mest populære kanalene (inntil 100 poeng).

Via Min side på Telenor.no. kan valgfritt innhold endres så ofte man vil eller velges bort. Man kan velge bort TV innhold og i stedet velge inn høyere bredbåndskapasitet for poengene.

Alle valg kan endres så ofte man ønsker. Om ønskelig kan man også kjøpe på ekstra poengpakker med 20 poeng til 29 kroner per måned.

Mange har gjort som dere og forhåndsbestilt vårt nye produkt Frihet, og produktet har allerede skapt mye begeistring i markedet.

Dessverre er leveringen forsinket i forhold til opprinnelig lanseringsdato. I perioden frem til dere får levert Frihet, leverer vi vår beste

fellesavtale, premiumavtalen Komplett 300

Denne gir alle beboerne bredbånd 300 Mbps, samt TV- og strømmetjenesten T-We. Via denne avtalen får beboerne benytte den raskeste

bredbåndshastigheten vi har i en fellesavtale og poengbasert TV-løsning hvor beboerne selv kan velge det innholdet de vil ha.

 

Parsellhage

Det blir lagt ut informasjon på hjemmesiden på Facebook, for å få framdrift i dette prosjektet må et styre på plass.

 

https://www.facebook.com/groups/194878389398049

 

 

Ellers så hadde beboermøte om rørfornying og utvidelse av tomt, rør starter høst 2022, utvidelse av tomt jobber vi videre med, og kommer med ny informasjon etter hvert.

Hilsen styret